Stap voor stap je eigen kledingstijl creëren: zo kom je erachter wat bij jou past!

Het creëren van je eigen kledingstijl is een belangrijk onderdeel van het uitdragen van wie je bent. Of je nu op zoek bent naar iets casual, formeel of iets daartussenin, het is belangrijk om een stijl te vinden die bij je past en die je comfortabel maakt. Hieronder staan enkele tips om je op weg te helpen bij het creëren van je eigen kledingstijl.

  1. Bepaal je persoonlijkheid en comfortniveau: Het eerste waar je aan moet denken bij het creëren van je kledingstijl is hoe je overkomt op andere mensen. Wil je formeel overkomen? Of juist nonchalant en ontspannen? Bepaal ook hoe comfortabel je je voelt in bepaalde kledingstukken. Ben je bijvoorbeeld meer op je gemak in een spijkerbroek en een T-shirt, of voel je je beter in een jurk en hakken?

  2. Bekijk je garderobe: Kijk eens kritisch naar de kledingstukken die je momenteel in je garderobe hebt. Wat past bij je persoonlijkheid en comfortniveau en wat niet? Dit geeft je een idee van waar je naartoe moet werken bij het creëren van je stijl.

  3. Inspiratie opdoen: Bekijk modebladen, volg mode-influencers op sociale media en bekijk de kledingstijlen van andere mensen die je bewondert. Dit kan je helpen bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor je eigen kledingstijl.

  4. Investeer in basisstukken: Basisstukken zoals een goede spijkerbroek, een blazer, een jas, wil je bijvoorbeeld een airforce jas kopen? Dat kan gemakkelijk online, bekijk bijvoorbeeld deze airforce jassen heren. Daarnaast zijn een T-shirt en een rok/jurk onmisbare items in elke garderobe. Investeer in kwaliteit en pasvorm zodat je ze voor vele seizoenen kan dragen.

  5. Speel met accessoires: Accessoires zijn een eenvoudige manier om je outfit op te fleuren. Of je nu kiest voor een statement-ketting, opvallende oorbellen of een hoed, accessoires kunnen de finishing touch zijn die je nodig hebt om je stijl te voltooien.

  6. Wees niet bang om uit te proberen: Probeer nieuwe stijlen uit en experimenteer met verschillende kledingstukken. Je zult snel ontdekken wat bij je past en wat niet.

Wat past bij jou?

In het creëren van je eigen kledingstijl is het belangrijk om te onthouden dat het niet om de laatste modetrends gaat, maar om het vinden van een stijl die bij je persoonlijkheid en comfortniveau past. Het gaat om het uitdrukken van wie je bent en hoe je je wilt presenteren aan de wereld. Wees niet bang om te experimenteren en om buiten je comfortzone te stappen, maar wees ook eerlijk tegen jezelf over wat bij je past en wat niet. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat mode voortdurend verandert en evolueert, dus probeer niet te veel druk op jezelf te leggen om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste trends. In plaats daarvan concentreer je op het vinden van kledingstukken die bij je stijl passen en die je comfortabel maakt, en probeer ze op een leuke en creatieve manier te combineren.