Alles wat je moet weten over leningen

Vroeger hoorde je wel eens dat je eerst moest werken en sparen voor je er ook maar over kon nadenken om iets te kopen. Vandaag zijn we daarin al een heel stuk verder geëvolueerd en is het volkomen normaal om voor bepaalde grotere aankopen een lening af te sluiten. Het kopen van een huis of van een auto bijvoorbeeld vraagt een flinke investering en het is voor de meeste mensen dan ook niet haalbaar om dit met eigen middelen te bekostigen. Een persoonlijke lening afsluiten of een hypotheek aangaan, biedt dan de perfecte oplossing. Zo kun je wel je dromen waarmaken én krijg je voldoende tijd om het geleende kapitaal terug te betalen op een haalbare manier.

Het berekenen van je maximale leenbedrag

Dat er een mogelijkheid bestaat om een zeker kapitaal te lenen is een goede zaak, toch zijn er enkele zaken waar je wel rekening moet mee houden. Het belangrijkste is zonder de minste twijfel het bepalen van je maximale leenbedrag. Hiermee bedoelen we het bedrag dat je op basis van je inkomsten en uitgaven kunt lenen. Waarom dit zo belangrijk is? Het heeft geen enkele zin om een bedrag te gaan lenen dat je daarna niet kunt afbetalen. Dit zal je meer problemen bezorgen dan je lief is. Het maximale leenbedrag kun je zelf berekenen door een eerlijke en correcte analyse te maken van je financiële situatie of je kredietverstrekker kan je hiermee helpen.

Het aanvragen van je lening

Om een lening te kunnen afsluiten, zal je kredietverstrekker over heel wat documenten moeten beschikken. Bewijsstukken van je inkomsten en je identiteitsgegevens vormen hier een belangrijk onderdeel van. Op basis van deze documenten kan vervolgens op een objectieve manier nagegaan worden of je in aanmerking komt voor een lening. Je moet er rekening mee houden dat een lening pas zal goedgekeurd worden op het moment dat er voldoende informatie beschikbaar is die aantoont dat je je verplichtingen zal kunnen nakomen. 

Het oversluiten van je leningen

Het oversluiten van leningen is tenslotte de manier die je toelaat om een nieuwe lening af te sluiten en hiermee ook je bestaande lening(en) in één keer af te betalen. Leningen oversluiten bij Findio doe je bijvoorbeeld omdat de rente lager is of omdat de voorwaarden beter zijn dan bij je lopende lening. Omdat het oversluiten van leningen met kosten gepaard kan gaan, laat je deze mogelijkheid beter eerst even narekenen voor je actie onderneemt. Je kredietverstrekker helpt je hier graag verder mee op basis van jouw persoonlijke dossier.