Dit zijn de haarkleurtrends van dit moment

Zoals de bladeren in de herfst, veranderen haarkleuren met de seizoenen. Wat nu helemaal in is, zijn zachte pasteltinten en natuurlijke kleurnuances. Denk aan subtiele lavendel of een zachte perzikkleur die een speelse maar toch chique uitstraling geven. Deze pasteltinten zijn perfect voor wie eens iets anders wil, maar niet te extreem.

Naast de pasteltinten, zien we ook een opleving van natuurlijke kleuren. Een volle, rijke chocoladebruine kleur of een warme honingblonde tint zijn absolute favorieten. Ze geven een frisse, maar tegelijkertijd natuurlijke look. Het mooie is dat deze kleuren bijna iedereen staan en vaak weinig onderhoud vergen.

Pastel dromen

De pastelkleuren zijn niet alleen voor de jeugdige durfal; ze kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Een volledige pastelkleuring is gewaagd, maar subtiele pastel highlights kunnen net dat beetje extra flair aan je haar toevoegen zonder overboord te gaan.

Natuurlijke nuances

Voor degenen die dicht bij hun natuurlijke haarkleur willen blijven, zijn er talloze opties om deze te verrijken. Een vleugje blonde haarverf kan bijvoorbeeld al wonderen doen om je gezicht op te helderen en extra diepte in je haar te brengen.

Hoe kies je de perfecte haarkleur voor jou

Een haarkleur kiezen die bij je past kan best een uitdaging zijn. Maar geen zorgen, het begint allemaal met het begrijpen van je huidtoon. Heb je een warme, koele of neutrale ondertoon? Als je dit weet, kun je haarkleuren selecteren die jouw natuurlijke schoonheid accentueren. Als vuistregel geldt dat mensen met een warme ondertoon goed staan met warme haarkleuren zoals goudblond of haarverf koper. Heb je een warme, koele of neutrale ondertoon? Als je dit weet, kun je haarkleuren selecteren die jouw natuurlijke schoonheid accentueren.

Als vuistregel geldt dat mensen met een warme ondertoon goed staan met warme haarkleuren zoals goudblond of blonde haarverf. Heb je een koele ondertoon, dan kun je beter kiezen voor asblonde of zelfs platina tinten.

Huidtoon en haarkleur: een perfecte match

Je huidtoon bepaalt niet alleen welke haarkleur je het beste staat, maar ook welke kleuren je beter kunt vermijden. Door te kiezen voor een haarkleur die jouw huidtoon complimenteert, zul je zien dat je gezicht meer gaat stralen.

Tips voor het onderhouden van je nieuwe haarkleur

Een nieuwe haarkleur is fantastisch, maar het vereist ook zorg en aandacht om die zo lang mogelijk mooi te houden. Bescherming tegen de zon is hierbij essentieel; UV-stralen kunnen namelijk je haarkleur vervagen.

Het kiezen van de juiste haarproducten is minstens zo belangrijk. Gebruik shampoos en conditioners die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar en probeer waar mogelijk sulfaten en alcohol te vermijden.

Bescherming tegen de zon

Zonbescherming voor je haar is geen fabeltje. Speciale sprays en behandelingen kunnen helpen om je kleur te beschermen tegen de verblekende effecten van de zon. Zo blijft je blonde haarverf langer stralend!

De juiste haarproducten kiezen

Kwalitatieve haarproducten kunnen het verschil maken tussen snel vervagende kleur en een langdurig levendige tint. Zoek naar producten met voedende ingrediënten die helpen om je haar gezond en gehydrateerd te houden.

Diy of naar de kapper

Ben je een doe-het-zelver als het aankomt op haarverf? Er zijn genoeg producten op de markt waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Maar vergeet niet dat een professionele kapper vaak net dat beetje extra kan geven.

De beslissing tussen DIY of professional hangt af van wat je wilt bereiken en hoe comfortabel je bent met het zelf verven van je haar.

Inspiratie: beroemdheden en hun iconische haarkleuren

Inspiratie nodig? Kijk naar beroemdheden! Zij zijn vaak de eersten die nieuwe trends proberen. Of het nu gaat om Emma Stone’s prachtige rode lokken of Taylor Swift’s signature blonde coupe; beroemdheden kunnen ons veel ideeën geven.

Natuurlijk is het belangrijk om realistisch te blijven; wat bij hen werkt, werkt misschien niet voor jou. Maar het kan geen kwaad om een beetje te dromen!