Duurzaam lunchen: tips voor een groene boterham en shoppen!

Wil je graag duurzamer leven en ook je lunchpauze een groen tintje geven? Dat kan! In deze blog geven we je tips voor een duurzame boterham en hoe je groen kunt shoppen. Zo tover je in een handomdraai een heerlijke, verantwoorde lunch op tafel en ga je met een gerust hart winkelen.

Biologische ingrediënten voor je boterham

Als je een duurzame boterham wilt maken, is het belangrijk om te kiezen voor biologische ingrediënten. Deze zijn namelijk beter voor het milieu, de dieren en jouw gezondheid. Biologische producten worden geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen en met respect voor dier en natuur.

Bovendien smaken biologische ingrediënten vaak nog lekkerder. Dus waarom zou je niet kiezen voor een Huismaker boterham met biologisch beleg? Zo geniet je niet alleen van een heerlijke lunch, maar draag je ook bij aan een betere wereld.

Lokale producten kiezen

Naast het kiezen voor biologische producten, kun je ook letten op de herkomst van je ingrediënten. Door te kiezen voor lokale producten, verklein je de ecologische voetafdruk van je boterham. Lokale producten hebben namelijk minder transport nodig, wat zorgt voor minder CO2-uitstoot. Bovendien steun je hiermee lokale boeren en ondernemers. Een echte win-win situatie!

Herbruikbare verpakkingen voor je lunch

Als je een duurzame boterham duurzaam wilt meenemen naar je werk of school, is het handig om te investeren in een herbruikbare verpakking. Dit kan een broodtrommel zijn, maar ook een herbruikbaar zakje of bijenwasdoek. Zo bespaar je een hoop plastic en draag je bij aan een beter milieu.

En weet je wat nog beter is? Een Boterham duurzaam verpakken in een herbruikbaar lunchtasje. Zo houd je niet alleen je lunch vers, maar ziet het er ook nog eens superleuk uit!

Eerlijk en groen winkelen

Naast het letten op biologische en lokale producten, kun je ook kiezen voor winkels die eerlijk en groen ondernemen. Dit betekent dat ze rekening houden met mens, dier en milieu bij de productie en verkoop van hun producten. Denk hierbij aan het gebruik van duurzame materialen, eerlijke arbeidsomstandigheden en een verantwoord energiebeleid.

WannaShop is zo’n winkel die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Hier vind je niet alleen heerlijke biologische producten voor je boterham, maar ook een breed assortiment aan duurzame, eerlijke en groene producten voor je dagelijkse leven.

Waar let je op bij het kiezen van een duurzame winkel?

Als je op zoek bent naar een duurzame winkel, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Allereerst kun je kijken naar keurmerken, zoals het EKO-keurmerk, Fairtrade of het Europees biologisch keurmerk. Deze geven aan dat de producten aan bepaalde duurzaamheidseisen voldoen.

Daarnaast is het goed om te letten op het assortiment van de winkel. Bieden ze voornamelijk biologische, lokale en eerlijke producten aan? Dan zit je waarschijnlijk goed. Tot slot kun je ook kijken naar reviews en ervaringen van anderen. Zo kom je er snel achter of een winkel écht duurzaam is.