Goederen verzenden naar Azië

Als je een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met het verkopen van goederen, dan is het goed mogelijk dat je ooit een bestelling uit Azië ontvangt. Je zult de bestelling dan moeten verzenden naar Azië, maar dat is zeker niet makkelijk. Je moet namelijk rekening houden met een bepaald aantal punten om ervoor te zorgen dat het pakket ook aankomt in Azië. Wil je weten waar je rekening mee moet houden? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

 

Zorg voor een stevige verpakking

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is de verpakking van de producten. De bestelling heeft namelijk een lange weg te gaan, wordt door verschillende transportbedrijven behandeld en rolt over talloze rolbanden. Het is dus goed mogelijk dat je bestelling ergens onderweg beschadigd raakt en dat is natuurlijk erg vervelend. Je kunt daarom maar beter een stevige verzenddoos kopen bij een Nederlandse groothandel. Mocht het om een klein product gaan, dan kun je de bestelling ook verzenden met brievenbus doosjes. Houd er wel rekening mee dat er een grotere kans is dat de bestelling vermist raakt als je brievenbus doosjes gaat gebruiken. 

 

Wikkel het gehele pakket in met tape

Wanneer je een stevige verpakking hebt aangeschaft, is het verstandig om niet alleen de sluitingen in te wikkelen met tape. Dit heeft ermee te maken dat de kans nog steeds groot is dat het pakket beschadigd raakt. Dit is dan ook precies de reden waarom veel mensen en bedrijven ervoor kiezen om het gehele pakket in te pakken met tape. Hierdoor is het niet mogelijk dat de doos gaat scheuren omdat er bijvoorbeeld iemand op gaat staan. Houd er wel rekening mee dat je voor een grote doos aardig wat tape nodig hebt, dus het is verstandig om meerdere rollen tape aan te schaffen. 

 

Kies voor een ‘expres’ verzending

Als je het belangrijk vindt dat de bestelling snel en in uitstekende staat aankomt bij je klant, dan is het misschien verstandig om de bestelling als een ‘expres’ verzending te verzenden. Door het pakket op deze manier te verzenden, krijgt het pakket voorrang op alle andere pakketten. Hierdoor is het dus goed mogelijk dat het pakket binnen enkele werkdagen al in Azië is. Je moet het maar zo zien, hoe langer het pakket onderweg is naar Azië, hoe groter de kans is dat het pakket beschadigd of vermist raakt.