Het verzenden van kleine producten, hoe kun je dat het beste aanpakken?

Als je een eigen webwinkel hebt, dan is er een kans aanwezig dat je ook kleine producten verkoopt. Deze producten kunnen soms zo klein zijn, bijvoorbeeld naalden, dat het niet verstandig is om deze producten te verzenden in een verzenddoos. Mocht dit de eerste keer worden dat je een zeer klein product moet gaan verzenden, dan is de kans ook erg groot dat je niet weet hoe je dit het beste kunt aanpakken. Dat maakt ook zeker niet uit, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten!

 

Gebruik gripzakjes voor het verpakken

Wanneer je zeer kleine producten moet gaan verzenden, dan is het voor je klant niet fijn als ze in een doos moet gaan zoeken naar de kleine producten. De meeste webwinkels die kleine producten verkopen, kiezen er vaak voor om de producten te verpakken met gripzakjes. Dit heeft ermee te maken dat de producten dan bij elkaar blijven en niet verspreid zitten door een pakket. Als je ook gripzakjes wilt gebruiken, dan kan dat zeker een verstandige keuze zijn. Echter, je moet er wel rekening mee houden dat dit soms niet gewaardeerd wordt, vooral omdat gripzakjes van plastic gemaakt zijn.

 

Het verzenden met een envelop

Veel bedrijven verzenden zeer kleine producten met een envelop. Dat heeft ermee te maken dat het verzenden van producten in een envelop goedkoper is, maar ook dat er veel materialen bespaard worden. Dit is dan ook precies de reden waarom je geen dozen bestellen moet, want postdoosjes zijn hiervoor veel te groot. Wanneer je een envelop gaat verzenden, is het verstandig om hiervoor wel stevige enveloppen te gebruiken. Enveloppen scheuren vrij makkelijk, vooral als er water op is gekomen. 

 

Sieraden of andere dure producten? Gebruik nooit een envelop

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je via je webwinkel sieraden of andere dure artikelen verkoopt. Deze producten zijn als het gaat om formaat niet groot en zouden dus per envelop verzonden moeten worden. Dit moet je nooit doen, want de kans dat een pakket verloren gaat, is bij een envelop het grootst. Mocht je er toch voor willen kiezen om zulke producten met een envelop te versturen, dan is wel aan te raden om de verzending te verzekeren. Je kunt hiervoor een verzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij, maar ook is dit vaak mogelijk bij het transportbedrijf dat je in gaat schakelen.