Hoeveel kan ik lenen is een belangrijke vraag

Wil je een huis gaan kopen? Dan heb je vast al veel zin om de diverse huizensites uit te pluizen en lekker online binnen te kijken bij verschillende huizen. Je zult versteld staan van wat er online te vinden is. Complete villa's met een zwembad onder het huis, schitterende appartementen op de bovenste verdieping van een torenflat en mooie vrijstaande huizen in een nieuwbouwwijk. Maar voor je daadwerkelijk serieus op zoek gaat naar jouw droomhuis is de vraag "hoeveel kan ik lenen" wel echt belangrijk. "Hoeveel kan ik lenen" is het uitgangspunt van jouw huizenjacht. Aan het antwoord op "Hoeveel kan ik lenen" kun je heel veel hebben.

Hoeveel kan ik lenen en hoeveel wil ik lenen

Er is nogal een verschil tussen "hoeveel kan ik lenen" en "hoeveel wil ik lenen". Je wilt immers lekker kunnen wonen en ook nog lekker kunnen leven. Gaat je complete budget iedere maand op aan je hypotheek, dan blijft er van dat lekkere leven maar weinig over. De vraag "hoeveel kan ik lenen" kun je zelf beantwoorden door op de site Hypotheekrente.nl wat gegevens in te vullen. Je ziet dan, globaal, hoeveel jij maximaal kunt lenen en wat dan je maandlasten zouden zijn. Je kunt het ook omdraaien en uitgaan van wat je per maand aan hypotheek wilt betalen. Je ziet dan, ook weer globaal, hoeveel je dán kunt lenen.

Geld lenen hoort bij het kopen van een huis

E zullen best mensen zijn die het geld voor een nieuw huis zo even op de rekening hebben staan en het hele bedrag zo even kunnen overmaken. Maar dat gebeurt niet vaak. Sterker nog, de kans is groot dat ook jij geld moet lenen om een huis te kunnen kopen. Zo'n lening heet dus een hypotheek. Je moet echter met meer zaken rekening houden. Zo betaal je altijd een bepaalde rente over het geleende bedrag en zul je eigen geld moeten inleggen.

Hoe zit dat met die hypotheekrente?

De rente over de hypotheek kan flink uiteen lopen bij de verschillende hypotheekaanbieders. Omdat deze rente bij het te lenen bedrag moet worden opgeteld is het wel slim om goed te kijken waar jij je hypotheek afsluit en voor welke hypotheekvorm je kiest. Er zijn veel verschillen te vinden en het kan nog wel eens lastig zijn om te bepalen welke hypotheek het best bij jou past. Om toch goed geïnformeerd voor de dag te komen, is een afspraak met een, onafhankelijke, hypotheekadviseur een goed idee!