Koelkast voor de horeca

Het kan misschien verbazen, maar er bestaan vele koelkasten voor in de horeca. Dit is één van de belangrijkste plekken waar koelkasten goed moeten werken, anders gaat er binnen het gehele bedrijf wel wat mis. Daarom is het belangrijk dat de juiste horeca koelkast gevonden wordt. Zoals gezegd, kan dit nog al aardig verschillen. In dit blog is er meer over te lezen.

Factoren

Om de beste koelkast te vinden, zijn er een aantal factoren die nader bekeken horen te worden. Hier kan het verschil in zitten. Let bijvoorbeeld goed op een statische of circulatie luchtkoeling, de efficiëntie waarmee het omgaat met energie, het temperatuurbereik en hoeveel deuren handig lijken voor in de keuken. Natuurlijk is het volume en de koelkastfront (dus met of zonder glazen deuren) niet te vergeten. Een aantal factoren zullen verder omschreven worden.

Koeling

Binnen koeling vallen statische en circulatiekoeling. Bij statische koeling wordt er gebruik gemaakt van koude lucht wat op het voedsel valt. De horeca koelkast wordt dan als het ware opgedeeld in verschillende zones. Deze zones kunnen ongeveer vier graden van elkaar verschillen. Statische koeling is aardig geluidststil, omdat er geen ventilator aanwezig is. Geuren worden hierdoor ook niet rond geblazen door de koelkast heen.

Circulatiekoeling maakt wel gebruik van een ventilator. De koude lucht wordt hierdoor door de koelkast heen geblazen. Overal in de koelkast is het dezelfde temperatuur. Circulatiekoeling wordt alleen aanbevolen voor verpakt voedsel, anders kan het ervoor zorgen dat producten uitdrogen.

Maten en opening

 Let goed op welke maat de koelkast is en hoe groot het gedeelte is waar de koelkast komt te staan. Ook is het fijn om na te denken over de koelkastfront. Zo is het in smallere ruimtes waarschijnlijk fijn om een koelkast te hebben met schuifdeur. Dit neemt namelijk weinig plek in. Koelkastdeuren die open slaan zijn weer fijn wanneer er meerdere mensen bij de koelkast moeten. Glazen deuren geven een professionele look en maakt het makkelijk om de voorraad te bekijken.

Onderhoud

Koelkasten zijn een aardige investering. Let er daarom op dat de koelkast ook goed onderhouden wordt. Zeker omdat er wordt gewerkt met etenswaren is het van belang dat deze schoon zijn. Lauw water is vaak al genoeg om de toestellen, planken, laden en deur af te nemen. Koelkasten doen het beter wanneer deze redelijk regelmatig ontdooid worden. Nieuwere koelkasten kunnen een ontdooifunctie al ingebouwd hebben.

Het zal misschien niet moeilijk zijn om een nieuwe koelkast uit te kiezen, maar het is zeker belangrijk dat dit wel een goed toestel is wat lang mee kan gaan. Zo draait het bedrijf verder.