Tip voor het kiezen van het juiste vloerkleed 

Je hebt je bank, salontafel en wat planten in huis, toch lijkt het nog wat kaal. Je mist waarschijnlijk een vloerkleed! Een vloerkleed geeft sfeer en warmte in huis en voelt ook nog eens lekker aan als je er op loopt. Je kunt met een vloerkleed je woonruimte opdelen, groter of zelfs kleiner laten lijken. Welk vloerkleed heb jij nodig? Je leest het in dit artikel. 

Het formaat van je vloerkleed 

Een vloerkleed kan je interieur maken of kraken. Een te klein vloerkleed zorgt ervoor dat je interieur er goedkoop uit komt te zien. Veel mensen maken deze fout doordat ze hun favoriete kleed niet in een grotere maat kunnen vinden of niet te veel geld willen uitgeven. En dat is zonde, want een groter vloerkleed tilt je interieur juist naar een hoger niveau! En nu hoor ik je denken: “hoe groot moet vloerkleed zijn”?.  

Je hebt in ieder geval een vloerkleed van minimaal 200 x 300 centimeter nodig. Dat klinkt misschien groot, maar door je meubels er tactisch op te zetten creëer je een prachtige sfeer. Zet bijvoorbeeld van ieder meubelstuk twee poten op het vloerkleed en houd rekening met een loopruimte van 50 centimeter. Wil je je meubels liever niet op het vloerkleed hebben staan? Dan kun je ze er het beste minimaal 20 centimeter vanaf zetten.  

Een rond of rechthoekig vloerkleed?  

Nu weet je welk formaat vloerkleed je nodig hebt. Maar voor welke vorm kies je dan? Als je geen zin hebt om een traditioneel vierkant vloerkleed aan te schaffen, dan kun je gaan voor een rond vloerkleed! Dit staat vooral erg leuk bij organische vormen in je woonkamer, onderbroken lijnen en onregelmatige hoeken. In een iets wat aparte hoek kun je natuurlijk geen vierkant vloerkleed kwijt. Met een rond vloerkleed kan dit echter wel, en het staat ook nog eens leuk.  

Een vierkant vloerkleed zorgt voor rust in je interieur. Door het vloerkleed uit te lijnen met je meubels creëer je een rustgevende sfeer. Maar je kunt ook juist een vierkant kleed in een druk interieur op de vloer leggen. Zo maak je door de kalme en rechte lijnen een mooi geheel. Al met al is het een kwestie van smaak. Wil je wat spanning in je interieur, dan kies je het beste voor een rond vloerkleed. Wil je juist rust en orde in je woning? Dan kun je het beste gaan voor een vierkant vloerkleed.