Waar moet je rekening mee houden als je een vloer gaat leggen

Wanneer je een nieuwe woning gaat huren of kopen, dan is een van de belangrijkste en vervelendste onderdelen het leggen van een nieuwe vloer. Het leggen van een vloer is erg vervelend werk, en bovendien ook lastig. Een kleine fout kan het eindresultaat behoorlijk negatief beïnvloeden. Het komt helaas wel eens voor dat een vloer verkeerd wordt gelegd en dat deze weer vervangen moet worden. Erg vervelend, maar dit laat maar weer eens zien dat het leggen van vloeren erg lastig is. In dit artikel vind je enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je zelf een vloer gaat leggen. 

 

Een vloer moet soms erg lang drogen 

Als je hebt gekozen voor tegels en niet voor een van de PVC vloeren, dan moet je de tegels met cement of een andere soort lijm aanbrengen aan de ondervloer. Wanneer je dit gaat doen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er niemand voor enkele dagen tot weken over de vloer mag lopen. Dit heeft ermee te maken dat het cement van de vloer goed moet drogen, want anders kan de vloer verzakken. Mocht dat gebeuren, dan moeten bepaalde tegels van de vloer vervangen worden. Dit kost veel tijd en bovendien erg veel geld. 

 

De oude vloer moet eerst verwijderd worden

De meeste mensen die geen ervaring hebben met het leggen van laminaat of parketvloer, leggen vaak nieuw laminaat over oud laminaat heen. Het is belangrijk om te weten dat je dit nooit, maar dan ook nooit moet doen. De oudere vloer moet eerst verwijderd worden voordat je een nieuwe vloer gaat leggen. Dit heeft ermee te maken dat de vloer anders niet waterpas komt te liggen, maar ook omdat de deuren van de woning anders niet meer open kunnen. Wil je meer weten over het leggen van laminaat? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een Nederlandse verkoper. 

 

Vloeren moeten onderhouden worden

Wanneer mensen een vloer in hun woning gelegd hebben, dan denken ze vaak dat ze vanaf dat punt niets meer hoeven te doen. Helaas is dit onjuist, want na het leggen van een vloer zul je een vloer ook moeten onderhouden. Erg vervelend, maar dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer lang mee kan gaan. Het onderhouden van een vloer bestaat vaak uit het grondig schoonmaken van een vloer. Het is dan ook belangrijk om onderzoek te doen naar hoe je een vloer grondig schoon kan maken.