De voordelen van werken als freelancer

 

Ben jij geïnteresseerd in werken als freelancer maar twijfel je nog? Als zzp’er kun je aan de slag voor diverse opdrachtgevers en bepaal je je eigen uurtarief. Hier kunnen de leukste samenwerkingen uit komen, daarnaast kun je ook reizen wanneer jij dat wilt. Lees hier meer over de voordelen van werken als freelancer.

 

Uurtarieven

Bied jij jezelf aan als freelancer? Dit kan natuurlijk elk type branche zijn, van design tot administratief. Een groot voordeel van werken als zelfstandige is dat je je eigen uurtarief kunt bepalen. Veel mensen werken met een vast uurtarief en bepalen zelf hoe hoog dit tarief is. Maar je kunt natuurlijk ook vaststellen dat je per opdracht betaald krijgt omdat je uren niet altijd met elkaar overeenkomen. De flexibiliteit is erg fijn als freelancer. Zorg er wel voor dat je altijd een factuur stuurt en deze ook daadwerkelijk betaalt wordt. Wist je dat je ook gebruik kan maken van zelfstandigenaftrek?

Samenwerkingen

Als zzp’er zul je natuurlijk vaak alleen werken, afhankelijk van welk beroep jij uitvoert. Als dit gaat om online werk of werk dat je echt alleen uitvoert zul je misschien wel eens de gezelligheid van collega’s missen. Daarom is het een goed idee om een kantoor te huren in een broedplaats waar andere zelfstandigen werken, zo kun je mensen ontmoeten en wellicht komen hier weer nieuwe samenwerkingen uit. Als freelancer kun je zelf bepalen met wie je samenwerkt en hoef je vaak dus geen vervelende mensen om je heen te hebben; perfect toch?

Reizen

Zijn de werkzaamheden die jij uitvoert flexibel genoeg om overal uit te voeren waar je maar wil? Dan kun je werken combineren met reizen. Dit is voornamelijk handig als je locatie onafhankelijk bent, bijvoorbeeld als copywriter, marketeer of grafisch vormgever. Er zijn veel landen waar jouw geld meer waard is, je kunt dus goedkoper leven in bepaalde landen met jouw salaris uit Nederland. Natuurlijk kun je ook opdrachtgevers in het buitenland zoeken, maar dit is niet altijd even voordelig.

Conclusie

Als freelancer ervaar je veel vrijheid op verschillende gebieden. Je bepaalt je eigen uurtarief en de locatie waar je werkt. Ga bijvoorbeeld voor een gezamenlijk kantoor of reis naar een ander land. Daarnaast kun je zelf bepalen met wie je samenwerkt, dus heb je vaak de luxe om alleen opdrachten aan te nemen die jij leuk vind. Wil je opdrachten vinden? Kijk dan eens op Younited.