Kom beter in je vel tijdens de herfstdip

Heb je het ook gemerkt? Sinds het weer is omgeslagen van prachtig zomerweer naar herfstweer, is je gemoedstoestand ook wat neerslachtiger geworden. Door de regen blijf je vaker binnenshuis en de donkere lucht zorgt ervoor dat je niet zo gemakkelijk je bed uitkomt. Daardoor daalt je energieniveau en daarom blijf je nog vaker binnen. Dan volgt verveling en zo is de cirkel rond. Tijd om uit deze cirkel te stappen en weer lekker te gaan genieten.

Maak het gezellig

Over één ding zijn de meeste mensen het eens: dankzij de herfst kan je het extra gezellig maken in huis. Als het buiten hard aan het regenen is, is het nog fijner om kaarsjes aan te zetten. Misschien heb je wel een elektrische kachel of een open haard. Fijn is het, om deze weer aan te kunnen doen! Het geeft een knus en veilig gevoel. Doe je daarnaast een spelletje met iemand, zet je er lekkere hapjes bij en doe je er een muziekje bij aan, dan wordt het helemaal gezellig in huis. Gezelligheid brengt geluk.  

Leef gezond

Nu je weerstand wellicht wat achteruit gaat, is het belangrijk om nóg beter op je gezondheid te letten. Zorg dat je een goed slaapritme hebt, eet veel groenten en fruit en drink veel water of thee. Blijf ook bewegen. Zodra het te doen is qua weer, stap dan lekker naar buiten. Vitamine D, die in de zon zit, zorgt ervoor dat je je vrolijker voelt en meer energie krijgt. Dus probeer elk zonnestraaltje mee te pikken. En wist je dat de natuur een rustgevend effect heeft op de gemoedstoestand van mensen?

Gezonde kruiden

Ondanks dat je gezond leeft, merk je dat het prettig is om hier en daar wat ondersteuning te krijgen. Ondanks dat we toegang hebben tot vele soorten vitamines, is niet alles in de Nederlandse supermarkt te koop. In werelddelen als Azië en Zuid-Amerika worden veel kruiden gebruikt, waar we als Nederlander niet altijd bekend mee zijn. Denk hierbij aan Ashwagandha of Rhodiola. Gelukkig kunnen we deze kruiden nu makkelijk online kopen, in de vorm van poeder, supplementen of gewoon puur. Wil je Maca kopen, dan maak je een verstandige keus. Het kan je helpen bij het verhogen van het energieniveau, concentratie en het libido. Wil je liever Mucuna Pruriens capsules kopen, dan wordt je zenuwstelsel ondersteund en kan deze kruid je helpen bij je ups en downs. Dit zijn zomaar voorbeelden van de vele soorten supplementen die je kan kopen om je weerstand te ondersteunen. Wetenschappelijk onderbouwd is het allemaal niet, maar veel mensen voelen zich er beter door.