Hoe kun je je motor snel verzekeren?

Als je voor de eerste keer een motor gaat aanschaffen, dan heb je nog geen ervaring met het verzekeren van een motor. Het is wel zo fijn dat je na het aanschaffen van de motor, direct kan wegrijden met de motor. De motor moet dan wel verzekerd zijn, want dat is verplicht in Nederland. Dat heeft ermee te maken dat de Nederlandse overheid wil voorkomen dat je in de financiële problemen komt, maar ook dat de kosten van de tegenpartij altijd gedekt worden als je een ongeluk veroorzaakt. Als je ook direct wilt wegrijden op de motor, dan is het verstandig om dit artikel goed te lezen. Hier vind je meer informatie over hoe je jouw motor direct kan verzekeren. 

 

Het vinden van een verzekeringsmaatschappij

De eerste stap die je moet zetten als je jouw motor wilt verzekeren, is het vinden van een verzekeringsmaatschappij waar je hiervoor terecht kan. Er zijn in Nederland talloze verzekeringsmaatschappijen te vinden. Er zijn zelfs verzekeringsmaatschappijen die zich enkel richten op het verzekeren van motoren. Wanneer je een verzekeringsmaatschappij hebt gevonden, dan kun je op de website van de verzekeringsmaatschappij eenvoudig achterhalen wat de kosten zijn. Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat de kosten hiervan kunnen veranderen. Dit komt mogelijk doordat je nog erg jong bent of juist dat de motor een groot vermogen en een hoge topsnelheid heeft. 

 

Een verzekering aanvragen 

Nu je een verzekeringsmaatschappij hebt gevonden en de website van deze verzekeringsmaatschappij gezocht hebt, is het tijd om een verzekering aan te vragen. Hiervoor hoef je niet af te reizen naar het hoofdkantoor van deze verzekeringsmaatschappij, want je kunt online motor verzekeren. Dit kan namelijk via de website van de gekozen verzekeringsmaatschappij. Je hoeft alleen maar in te loggen met je DigiD zodat de verzekeringsmaatschappij bij je gegevens kan en je moet natuurlijk betalen. Na het ontvangen van een bevestiging per e-mail, kun je de weg op met de motor. 

 

Is all risk altijd beter?

De meeste mensen kiezen voor een standaard verzekering waarbij in het geval van een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt alleen de kosten van de tegenpartij gedekt worden. Dat is erg jammer, vooral als je een motor bezit. Motorrijders zijn erg kwetsbaar op de weg. Het is dus slim om voor een all risk motorverzekering te kiezen aangezien daarbij alle onkosten vergoed worden. Dit gaat dus om jouw kosten en de kosten van de tegenpartij. Mocht je motor bijvoorbeeld enorme schade opgelopen hebben, dan worden deze kosten gewoon vergoed door je verzekeringsmaatschappij.