Kun je alleen geld verdienen in een bull markt?

De meeste mensen maken met crypto kennis tijdens een opwaartse periode. De euforie slaat toe, cryptocurrency’s worden weer onderwerp van gesprek en ook op het nieuws zijn er positieve berichten over deze digitale munten. Steeds meer mensen betreden de cryptomarkt in de hoop om een flinke financiële klapper te maken. In een bull markt is het voor veel beginnende handelaren eenvoudig om geld te verdienen, op voorwaarde dat je relatief vroeg de markt betreedt.

Investeerders die in de markt komen op het moment dat de euforie op zijn top is, investeren vaak op het meest slechte moment. Na een periode van explosieve koersstijgingen komen er vaak net zulke explosieve dalingen. Beginnende investeerders raken vaak in paniek en verkopen hun investering met verlies. Andere beginners bewaren jarenlang hun investering, totdat er een nieuwe bull markt aanbreekt en de prijzen weer stijgen. Ervaren crypto handelaren weten hoe ze deze situatie kunnen voorkomen en kunnen hierdoor ook buiten een bull markt geld verdienen.

Handelen in crypto is een mentaal spel

Een bull markt is vaak een relatief korte periode waarin de markt euforisch is en de koers van crypto explosief omhoog gaat. Na deze periode ontstaat er vaak een bear markt. Deze periode wordt door veel investeerders als zeer vervelend ervaren. Niet alleen slaat het sentiment om, een bear markt duurt in de meeste gevallen een stuk langer dan een bull markt. Je moet daarom de mentale kracht hebben om te handelen voor de lange termijn. Een crypto portfolio is een soort moestuin waaraan je een lange periode werkt en uiteindelijk de vruchten van plukt. Blijf daarom handelen en neem je winst, want de enige winst is uitgekeerde winst.

Actueel nieuws blijft belangrijk voor grote koersbewegingen

Of je nu tijdens een bear markt of een bull markt handelt in crypto, het nieuws heeft altijd effect op de crypto koersen. Plotseling nieuws over grote samenwerkingen kunnen zorgen voor een snelle stijging in de koers, maar ook op basis van toekomstige nieuwsfeiten speculeren investeerders. Misschien wel het meest belangrijke nieuwsfeit van de afgelopen jaren is de rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten en Ripple Labs, het bedrijf achter de cryptomunt XRP. Wanneer dit conflict goed uitpakt voor Ripple kan dit een positief effect op de koers hebben. Om deze kans niet te missen investeren veel crypto-investeerders vooraf al in XRP. Om dit voorbeeld te volgen is het belangrijk dat je zelf eerst goed onderzoek doet en rekening houdt met de risico’s omtrent cryptocurrency’s zoals XRP.