Woonverzekeringen vergelijken

Bij het kopen van een nieuwe woning, is het ook normaal om een nieuw interieur aan te schaffen. Meubels en elektronische apparaten kunnen soms heel veel geld kosten en de meeste mensen zijn hierbij tienduizenden euro’s kwijt. Je hebt dan natuurlijk wel een prachtige inrichting en hiervan wil je lang kunnen genieten. Wij raden daarom altijd aan om een woonverzekering af te sluiten voor de meubels in jouw woning. Een woonverzekering is een combinatie van een inboedel- en een opstalverzekering. Door een gecombineerde woonverzekering af te sluiten, is de kans groot dat je minder hoeft te betalen bij de verzekeraar. Toch is iedere woonverzekering weer anders en is dit het van belang om deze met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van verschillende woonverzekeringen is soms heel erg lastig en er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Wil jij weten hoe je woonverzekeringen het beste met elkaar kunt vergelijken? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

Persoonlijke gegevens

Bij het vergelijken van woonverzekeringen, is het van een groot belang om jouw persoonlijke situatie aan te geven. Dit doe je door jouw persoonlijke gegevens te geven en veel verzekeraars stellen hier vragen over. Wanneer je woonverzekeringen met elkaar gaat vergelijken op het internet, is het dus van belang om jouw persoonlijke gegevens bij de hand te houden. Aan de hand van een inboedelwaardemeter kun je ook de waarde van je inboedel vaststellen en dat is natuurlijk erg handig. 

Om de premie te kunnen berekenen bij verschillende verzekeraars, is het van belang om informatie te geven over jouw huishouden. Heb jij een gezin met kinderen of juist zonder kinderen? Ben jij alleenstaand met kinderen of zonder kinderen? Dit is hele belangrijke informatie en kan heel erg bepalend zijn met het berekenen van de premie. De waarde van jouw inboedel hangt ook af van jouw leeftijd en dit vinden verzekeraars erg belangrijk.

Kies niet voor de goedkoopste verzekeraar!

Veel mensen maken de fout om voor de goedkoopste verzekeraar te kiezen. Dit raden wij eigenlijk alleen maar af en daar is een goede reden voor. Een goedkope woonverzekering is vaak niet verstandig en dit komt doordat ze minder dekken. Ook is de kans groot dat hier een hoge eigen risico aan verbonden zit, dit betekent dat je alsnog veel moet betalen bij schade. Heb jij een geschikte verzekeraar gevonden? Neem dan snel contact op, zodat je ook snel een woonverzekering kunt afsluiten.